En vecka har gått sedan vi åkte till Paris, lite mer tom.. en vecka sen vi kom tillbaka...
Här kommer lite om resan... en stad som inte slutar att förundra en... den är fantastisk, på många sätt och vis.. och ja.. man drömde sig bort... mitt i all trafik och alla turister som trängdes hit och dit så var det ändå lätt att låta sig fantisera om hur Amelie levde i Montmartre eller inspelningarna från Moulin Rouge... osv... det var, en väldigt väldigt bra semester!!!
Här sitter vi på den första middagen, vi ska beställa maten och då kommer menyn så här.. hur sött som helst! Kyparen sprang runt med denna till alla borden..
så man fick inte ta för lång tid på sig att välja vad man ville ha...
Vi båda kände att, hmm.. det vore gott med något nytt och lokalt/landsligt (franskt) så vi tog en tonfisk och en Andouille.. något sånt...Kyparen sa att det var av de bästa råvarorna och en väldigt bra kvalité... vet ni vad det var? ISTERBAND!!
*yuck* Usch jag tycker inte ens om svenska isterband... O de här var verkligen med extra smak och doft och allt... isch! Jag var tvungen att byta tallrik med Fredrik, gick bara inte.. fick kväljningar! Hans tonfisk var mkt bättre.. fast den inte var genomstekt....
En bra start på restaurangbesök... =)
Det gick bättre se för allt de andra kände jag till eller iaf kunde gissa mig till vad det kunde vara... Är det något flygande? Eller grönsaker osv...
Men alltså Andouille ska man bara ta om man verkligen tycker om Isterband... för tydligen var det en stooor hit!!! Tartare var något som oxå fanns på att menyer... ni vet, rå köttfärs... de åt fransmännen med mycket gott samvete... förstår inte...
Men något som var väldig gott och lokalt och franskt och som vi åt mkt av var detta....
mmmmm
På grund av massa krångligheter med bloggens textfält så orkar jag inte skriva nå mer...
det kommer mera.. I promise!
// Annika
iSterband som e så gott! men ja håller med, pain au chokolat eller någon god croissant det slår ju det mesta:)
SvaraRadera/Mikael