december 11, 2011

Härlig söndag!

 

Har haft en fantastisk skön dag. och helg. 
Men just idag har varit lugn, inga måsten, några men dom har varit simpla. 
Vaknade, slog av väckarklockan och somnade om. Efter ett tag så insåg vi båda att, nja.. vi kanske ska ta och gå ut en sväng. Det är ju ändå SOL ute! Sagt och gjort, drog vi på oss kängorna och ut med kikarn och besteg ett parkeringshus. Väl där stod vi och solade. Och skådade ut över Vättern. Tuben var med, så klart. Jag hittade några svanar och kände efter det att min bedrift var klar.

Senare så kom måstet, att städa upp efter gårdagen. Vår nobel-middag. Det var disk, i massor. Och glas i massor. 5 olika glas hade vi, var. 

Men efter det, då vart det film, som slutade vid 18, så skönt. Fortfarande delar av kvällen kvar. Har därför bakat lite. 

Polkabräck och Saffranskola. Här har ni bildbevis och recept =)


POLKABRÄCK
100 g Vit choklad
100 g Mörk choklad
Polkagrisar

1. Krossa polkagrisarna i små bitar
2. Smält chokladen var för sig
3. Häll ut den vita chokladen först, på en plåt med bakplåtspapper. Låt stelna.
4. Häll sedan ut den mörka chokladen på den vita, för att sedan fördela polkakrosset jämnt över.
5. Låt stelna. 
6. Låt smaka väl!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
SAFFRANSKOLA
3 dl vispgrädde
50 g smör eller margarin
3 dl strösocker
1 ½ dl ljus sirap
1 ½ dl kokos
2 påsar saffran á 1/2 g.

1. Blanda grädde, matfett, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp på hög värme och rör om. Fortsätt att koka utan omrörning till kulprovet (120-125 C) Häll lite av smeten i kallt vatten och för ihop till en kula. Håller kulan ihop är kolan klar.

2. Rosta kokosen i en torr het panna tills den blir gulbrun. Blanda ner den och saffranet i kolasmeten. Häll upp smeten i en smord eller bakpappersklädd form. Låt kolan stelna innan den skärs i bitar.


/ Tack och hej!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar